Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/customer/www/alamira.nl/public_html/wp-includes/media.php on line 892
Ontwerp & Advies | Iets nieuws dat iedereen kent | alaMira | kunstprojecten Ontwerp & Advies | Iets nieuws dat iedereen kent – alaMira | kunstprojecten

Ontwerp & Advies | Iets nieuws dat iedereen kent

Home / Ontwerp & Advies | Iets nieuws dat iedereen kent

In Verbinding

Als conceptueel kunstenaar en kunstdocent zoek ik naar de verbinding met en tussen verschillende mensen. Hierbij wil ik anderen inspireren en uitdagen uit hun comfortzone te stappen. De omgeving speelt hierbij een grote rol. Door er letterlijk op uit te gaan – de natuur in, naar een inspirerende locatie of op bezoek bij een specialist – kan je tot nieuwe inzichten en verdieping komen. Bij het vormgeven en bouwen werk ik voornamelijk met gerecyclede en natuurlijke materialen om zo te komen tot iets nieuws dat iedereen kent.

 

 

Voor mijn expositie ‘Pasgeboren Moeder’ ontwierp ik 12 objecten over het moederschap. Rondom thema’s en vraagstukken die mij bezig hielden na de geboorte van mijn kind.

 

Ontdekken vanuit je eigen wereld
Een vraagstuk of thema is vaak het vertrekpunt. Van hieruit begint een proces van verkennen, ontdekken en experimenteren. Bij community art projecten kom je zo tot bijzondere samenwerking, waarbij iedereen zich betrokken voelt en je met elkaar werkt aan een gezamenlijk doel. De uitkomst is niet te voorspellen, het gaat om het proces.
Ik ben er van overtuigd dat mensen hierdoor (opnieuw) in verbinding komen, met elkaar, maar ook met de creativiteit in zichzelf.

 

Geur heeft een uitzonderlijke kracht: het grijpt direct terug naar onze vroegste herinneringen. Voor ‘De Geur van Thuis’ verzamelde ik geuren en stenen uit de hele wereld en bracht ze samen in een interactieve installatie. Op een hellend vlak, gelijk aan de hoek van de evenaar, liggen twaalf stenen te wachten op herkenning. Elke steen heeft een sleutelgat, waarin de geuren zijn gevangen. Tussen de stenen tekenen de wereldzeeën zich af in de vorm van verhalen vol verlangen, weemoed, geluk en verdriet. Laat je meevoeren naar vervlogen tijden en ontdek de geur van thuis.

Vragen stellen
Ik daag mensen graag uit om (zichzelf) vragen te stellen en verder te kijken dan de dagelijkse werkelijkheid. Wat vind je belangrijk? Wat wil je vertellen? Welke keuzes maak je? Door met elkaar in gesprek te gaan, te filosoferen en te reflecteren kan je een concept aanscherpen en intuïtieve beslissingen doorgronden. En jezelf beter te leren kennen.