Langskomen
Wil je zien en voelen hoe mijn kunst tot leven komt? Neem contact op en ik dan leid ik je graag rond.
E-mailen
Heb je een idee of vraag die je wilt stellen? Stuur mij dan een mail met jouw bericht.
Bellen
Liever bellen? Bereik mij het snelste door direct telefonisch contact op te nemen.
Mijn atelier
Mijn atelier is gevestigd in cultuurcentrum Pygmalion Poort. Wil je een bezoek brengen aan mijn atelier? Neem gerust contact op.
Veelgestelde vragen
Hier vind je antwoorden op de meest gestelde vragen over mijn kunst en werkzaamheden. Staat je vraag hier niet tussen? Neem dan gerust contact op.
Ik maak ruimtelijke objecten (3D) en kunstinstallaties, waar je als toeschouwer onderdeel van uit maakt. Dat kan zijn omdat je er letterlijk omheen of doorheen kunt lopen, omdat je er aan kunt voelen of ruiken, of omdat je er zelf aan mee werkt. Of omdat het je als toeschouwer anders laat kijken of nadenken over bepaalde dingen.
Community Art is kunst dat door een groep mensen wordt gemaakt. Bijvoorbeeld door een klas, een team of buurtgenoten. Soms kennen de mensen elkaar al, en soms leren ze elkaar kennen tijdens het maakproces. Doordat iedereen een eigen inbreng heeft en bijdraagt aan het grote geheel, is de uitkomst meer dan de som der delen. Samenwerken aan een kunstwerk geeft verbinding, inspireert en maakt trots, omdat je er met elkaar aan hebt gewerkt en zelf een bijdrage aan hebt geleverd.
Dat ligt er helemaal aan wat je wilt. Omdat ik kunstwerken op maat maak, wil ik eerst weten wat voor soort kunstwerk je wilt en wat het doel ervan is. Zoek je een blikvanger voor in je entreeruimte, een totaalbeleving voor jouw festival, een verbindende activiteit voor je klas of team, of wil je iets bijzonders aan de muur bij jouw thuis? Afhankelijk van jouw specifieke wensen maak ik een ontwerp en kostenplaatje.
Afhankelijk van de opdracht en wat het moet werken, maak ik mijn kunstwerken in mijn atelier in Almere of op locatie. Dat kan in het magazijn zijn van de opdrachtgever, in een leeg klaslokaal of op een andere passende plek. Soms wordt er een langere periode aan een kunstwerk gewerkt, waardoor het belangrijk is dat het veilig kunstwerk kan blijven liggen zonder dat er mensen aan zitten of iets kunnen beschadigen of veranderen. Ook is het soms handig om al op locatie te werken, omdat dat scheelt in de transportkosten achteraf, omdat het kunstwerk al op de locatie is waar het moet komen. We bepalen daarom in overleg wat de beste plek is om het kunstwerk te bouwen.
Ik noem mezelf kunstenaar en ruimtelijk ontwerper. Dat wil zeggen dat ik vaak een beeld voor me zie van hoe iets moet gaan worden. Vervolgens ga ik kijken hoe ik dat kan realiseren. Omdat elke opdracht maatwerk is, is elk kunstwerk anders. Het komt regelmatig voor dat ik bepaalde materialen of technieken moet gebruiken waar ik nog niet zo bekend mee ben. Als dat het geval is maak ik gebruik van andere professionele kunstenaars en makers in mijn netwerk die bijvoorbeeld kunnen lassen, houtbewerken of vakkundig zijn met de naaimachine. Uiteraard blijf ik altijd nauw betrokken bij het proces en bewaak ik de voortgang en kwaliteit van het kunstwerk.
Ik hoor vaak van mensen dat ze zich bij mij op hun gemak voelen, waardoor ze hun eigen creativiteit durven laten stromen en nieuwe dingen durven uit te proberen. Zowel in mijn lessen, als tijdens de realisatie van het kunstwerk bied ik een veilige omgeving, waarbij alles kan en mag. Het draait bij mij om het proces en daarin is plezier belangrijker dan prestatie. Bij community art projecten kijk ik naar wat mensen kunnen en willen en zorg ik dat iedereen tot zijn recht komt. Ik houd wel de eindregie en doe wat nodig is om ervoor te zorgen dat zowel de opdrachtgever als iedereen die eraan heeft meegewerkt trots is op het eindresultaat.
Met mijn werk wil ik mensen een andere realiteit bieden dan die waarmee ze dagelijks te maken hebben: bestaande zaken krijgen een nieuwe invulling, waarbij herkenbare en volslagen onbekende oplossingen een wisselwerking met elkaar aangaan. Denk aan een clichématige oplossing in een nieuw jasje. Vaak vormt een vraagstuk of een verhaal de aanleiding voor een ontwerp. Door dit op een conceptuele en intuïtieve manier te benaderen ontstaat er iets nieuws dat iedereen kent.
Laat je inspireren door mijn kunst
Bekijk ook mijn andere ontwerpopdrachten, community art projecten, vrije werken kunsteducatieve projecten